- Jeg skal i banken

Tilbage

Nem id er nemt, og det er sikkert, når man har fået sig oprettet og tilmeldt. Er du usikker, foreslår jeg, at du allierer dig med dit barn eller barnebarn, når du skal have din nem id. Din bank eller Borgerservice kan også hjælpe dig.

NEM ID bruges, når man skal i banken og på nogle offentlige sider.

 

Jeg føler mig sikker, når jeg bruger NEM ID. Jeg skal opgive mit brugernavn (bruger-id) og en brugerkode (Adgangskode) samt et 6-cifret tal fra mit nøglekort, som jeg automatisk får tilsendt. Når alle kortets nøgler er ved at være brugt, får jeg automatisk et nyt kort.

 

 

Så går vi i banken

   

Jeg bruger Lån & Spar Bank A/S og logger på med nem id. Skriver mit bruger-id og min adgangskode og klikker på Næste. Bruger-id og adgangskode passer jeg godt på.

   

Så skal jeg have fat på mit nøglekort og finde det tal, der står ud for nummer 5674.

 

Når tallet er skrevet, klikker jeg på "Log på",

 

og så er jeg fremme på min bank, og kan se mine konti og klikke mig videre. Jeg kan betale et girokort, flytte penge fra den ene konto til den anden, overføre penge til en konto i en anden bank.

 

Netbanken giver mange andre muligheder, som jeg ikke har brug for.

 

Mine kontoudtog og meddelelser fra bank og det offentlige får jeg i e-Boks, som jeg også har adgang til, når jeg er logget på banken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PS. Jeg har slettet kontonumre og tal i min kontooversigt - det vedkommer kun mig, hvad der står på mine konti.

   
   
Hent en faktura Jeg har fået en regning på 150,- kr. Den skal jeg have betalt, og det sker med min netbank.
   
Der er klikket på Girokort. Det skal jeg udfylde og klikke på OK.
 
Girokortet skal kontrolleres. Har jeg skrevet rigtig, kan jeg skrive min adgangskode og klikke på Godkend.
 
For at udføre betalingen, skal jeg bruge mit nøglekort (eller min nøgleviser) og skrive den 6 cifrede kode, som kortet viser. Klik på Godkend.

I stedet for et nøglekort kan man bruge en nøgleviser. Den koster 99,- kr. og kan holde i 3 år. Så er der ikke mere batteri på, og man må købe en ny eller bruge sit nøglekort.

 

 

Indrømmet:

Man skal nok være lidt af et legebarn for at købe sådan en lille dims.

 
Så kom der besked om, at betalingen er godkendt, og jeg kan gå i gang med det næste girokort. Der er ikke flere, så jeg klikker på Log af netbank og kommer til bankens forside.