Enhver idiot kan skrive dansk Tilbage

Rettelser er markeret med fed


 

FLAGET vajede over de røde mure, da borgmesteren kom til mødestedet. Han var en af de få, der havde jakke på, så den hængte han i garderoben og gik på talerstolen, hvor han hurtigt loddede stemningen og var klar til at ride videre på succesen.

 

Han var blevet hvisket i øret, at han skulle lade bomben springe i begyndelsen af foredraget: »Det har vakt undren,« begyndte han »at høre, at nogle danskere ikke har lyst til at betale skat.« - Og her sprængte han bomben: »Jeg vil ikke lægge skjul på, at vi til en vis grad må vænne dem til at gøre det - så lærer de det nok.

 

Det er udmærket, hvis nogen får os til at vurdere, hvad det er værd at samle på af love. Så kan enhver trygt tage sine forholdsregler og prioritere, hvad han vil lægge i det. Der er mange faldgrupper i det, som man må værge sig mod, men man skal ikke være fordomsfuld og smede rænker, eller gøre sig bedre end man er. Jeg er dog vidende om, at vi efter det forestående valg hverken får mere velfærd eller lavere skat. Sådan leger vi heller ikke.«

 

Forsamlingen hyldede ham stående, da han tog sin jakke, som stadig hang/hængte i garderoben.

 

 

 

PS Teksten er konstrueret